Cím: 3950 Sárospatak, Balassi Bálint utca 63.

Telefon: +36 47 313 097,   vagy  +36 20 538 1390

E-mail: szegediistvan@freemail.hu

Sárospatak

Sárospatak, Balassi Bálint út 63. (47) 313-097,  06 20 538 1390

Balassi Vendégház

Miért érdemes Sárospatakra  jönni?

A város gazdag történelmi és kulturális emlékekben. Ellátogathatnak a Nemzeti Múzeum kezelésében lévő, szépen felújított és színvonalas kiállításokkal berendezett Rákóczi várba, megnézhetik a Református Kollégium múzeumát és nagykönyvtárát,  a város képtárát, templomait, nevezetes házait. Lépten-nyomon megcsodálhatják   a Makovecz Imre által tervezett köz- és magánépületek, többek között a Művelődés háza és az Árpád gimnázium egyediségét.

A szomszéd városban, Sátoraljaújhelyben egész napos kikapcsolódást szolgáló kalandparkba látogathatnak. Itt  található az ország leghosszabb libegője (514m magas csúcsra visz fel negyedóra alatt) és  európai színvonalon is egyedülálló bobpályája.  Téli-nyári sípálya és akadálypálya  egészíti ki a szórakozási lehetőségeket.

Hosszabb- rövidebb túrákat tehetnek a Zemplénben (Megyer-hegyi tengerszem, Füzér-, Regéc-, Boldogkő vára,  Füzérradványi kastély és arborétum,  széphalmi Kazicnzy Mauzóleum), Ellátogathatnak a Bodrogközbe, (Karcsai románkori templom, Kisrozvágyi honfoglalási emlékpark, Karosi árpádkori temető, Pácini kastély.)

A város mellett folyik a Bodrog, amely csendes folyása miatt még kezdő vizitúrázók részére is kiválóan alkalmas.

Tokaljtól Sátoraljaújhelyig minden településen jelen van a  bortermelés, megismerkedhetnek annak történelmével, technológiáival, megízlelhetik a borok királyát, a királyok borát.

Szeretettel várja Önöket a Balassi vendégház Sárospatakon!